V databázi je uvedeno 45 jezů


Databáze jezů, u kterých má výroba energie nepřiměřený negativní dopad na ekologii a rekreační využití.

Výběr jezu


Podpořte nás


Partneři


Projekt podporuje

Řeka Tichá Orlice, říční km 52,3, Povodí Labe

Reakce návštěvníků
Re: KSČM, Ešus, psalek~jagacz.com, 19.08.2015
Ahoj Jardo
s Tvojí argumentací nesouhlasím , respektive jí nerozumím. Pokud něco podepíšu v manipulačním řádu, tak je to pro mne závazné- nebo ne?.
Druhou věcí je to, že minimální průtoky stanovené na řekách v případě odběrů povrchových vod neumožňují oprávněné využití dle vodního zákona ostatním uživatelům povrchových vod, v tomto případě k plavbě. V tomto není na vodě rovnoprávnost mezi oprávněnými uživateli povrchových vod, uvedených ve vodním zákoně. Dříve stanovené MZP neodpovídají ani metodickému dopisu pro výpočet MZP od ministerstva životního prostředí. Tvrdit, že se jedná o udávání jako za komančů je nesmysl.
Asi bychom se spíš měli bavit o tom, že ten kdo porušuje zákon, kdo nedodržuje to co slíbil dodržovat kazí jméno všem poctivým odběratelům stejně tak , jako x ožralých vodáků na vodě kazí jméno těm slušným. Ten, kdo prostě krade vodu nad povolený limit, likviduje ostatní podnikání na vodě. To, že MZP nestačí pro splouvání řek víme. Stačí ale pro zachování života v řece. Zatím šly odbory životního prostředí v případě výpočtu MZP v podstatě na ruku majitelům MVE. Při stanovování nových manipulačních řádů se už ale situace mění, protože máme možnost připomínkovat nové projekty či rekonstrukce tak , aby se na vodě narovnaly vztahy mezi jednotlivými druhy podnikání. Že je to možné, to ukazují příklady v Rakousku, Francii, Itálii i Německu. Všude tam se snaží, aby se vodáci k nim na řeky vraceli.
Ahoj Ešus
 
Zasílat všechny nové reakce z tohoto jezu na můj email:  

odpovědět

Prosím o zápis jen takových reakcí, které nepoužívají vulgární či jiná neslušná slova nebo hrubě neurážejí. V případě těchto komentářů si vyhrazuji právo je smazat.
Případné odkazy na web stránky zadávejte do textu ve tvaru http://www.neco.cz s mezerou před a na konci adresy.

Titulek:
Jméno:
Email:
Vaše reakce: